T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / ORTAKÖY - Aksaray Ortaköy Ertuğrul Gazi Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

Tarihçemiz

         Halk Eğitimi Merkezi olarak hizmete 1977 yılında başlamış olup çalışmalarını 2003 Yılına kadar Hükümet Konağında sürdürürken 15.9.2003 tarihinde kapatılan Yunus Emre İlköğretim Okulu’na taşınmıştır. Oradan da Ağustos 2005’te 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda ayrılan bölüme taşınmıştır.  2008 yılında yine eski Yunus Emre İlköğretim Okulu binasına taşınmış ve 2018 Temmuzda da Şu anda faaliyetlerine devam ettiği eski dershane binasına taşınmış olup eğitim öğretim faaliyetlerine burada devam etmektedir.

 

             Bina ve bahçenin toplam alanı 1086 m2 olup, bina 270 m2 alana 6 katlı olarak kurulmuştur. Bodrum, giriş ve 1. Kat olmak üzere üç katı kurumuza ait diğer katlar  İlçe Müftülüğü bünyesinde Gençlik  Merkezi olarak faaliyette bulunacaktır . Bina  Katı yakıtla çalışan kalorifer sistemi ile ısınmaktadır. Kurumumuza ait 5 derslik, 1 Bilgi Teknoloji sınıfı , 3 idari oda ve 1 VHKİ odasından ibarettir. 1 Dikiş Nakış Atölyesi, 1 bilgisayar laboratuarı ve diğer kurslarımız için 4 derslikle ile hizmetlerimiz devam etmektedir.

 

             Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere; gerekli bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeyler de yaşam boyu yapılan eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalardır. Ayrıca Bakanlığımızca yapılan son değişikliklerle Açık Öğretim Okullarının tüm iş ve işlemleri Merkezimize devredilmiştir. Bu konudaki işlemler yetkili ve deneyimli personellerimiz aracılığı ile yürütülmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2023 - Güncelleme: 25.10.2023 09:25 - Görüntülenme: 67
  Beğen | 0  kişi beğendi